ACSMPBV FlightAddicted.ro

Prezentul document reprezinta termenii si conditiile prin care echipa ACSMPBV desfasoara zboruri cu avion, in tandem cu parapanta si cursuri de zbor cu motoparapanta.

Introducere

Acceptul acestora reprezina o conditie obligatorie pentru pasagerii unui zbor cu avionul, cu parapanta in tandem sau care participa la un curs de instruire in vederea obtinerii licentei de pilot parapanta/motoparapanta.

Echipa FlightAddicted.ro este formata din piloti profesionisti, certificati pentru zborul cu pasageri sau piloti instructori de parapanta/motoparapanta cu sute de ore de zbor si multi ani de experienta. Toate echipamentele cu care veti zbura sunt certificate si omologate pentru zborul cu pasageri avand reviziile la zi.

Cap.1 Conditiile minime de eligibilitate pentru pasageri

1.1. Greutate. Pasagerul trebuie sa aiba greutatea cuprinsa intre 35-95 kg

1.2. Varsta. Nu exista limita de varsta nici superioara nici inferioara, dar copiii minori vor zbura numai insotiti de catre unul dintre parinti, la locul zborului.

1.3. Conditie fizica. Nu este nevoie de o pregatire fizica prealabila, dar pasagerii trebuie sa fie pregatiti sa faca cativa pasi in alergare pentru decolare si inca cativa pasi pentru aterizare pentru activitatea de zbor cu parapanta. Pentru zborul cu avionul/motoparapanta nu este nevoie de o pregatire fizica prealabila.

 Cap.2 Rezervarea unui zbor – programarea si anularea zborului

2.1. Rezervarea initiala: Un zbor cu avionul/parapanta se poate rezerva oricand telefonic, prin email sau direct de pe site, completand un formular de rezervare. In functie de dorintele pasagerilor si disponibilitatea pilotilor nostri va vom programa la cea mai convenabila ora, de comun acord.

2.2. Confirmarea zborului: Zborul cu avionul/parapanta este strict dependent de conditiile meteo, in special de directia si intensitatea vantului. Ca urmare, orice rezervare facută la noi va trebui re-confirmata cu 24 de ore inaintea efectuarii zborului. Va rugam sa ne contactați, in cazul in care nu am făcut-o noi intre timp cu o zi inaintea datei programate.

2.3. Re-planificarea sau anularea zborului: Siguranta dumneavoastra este prioritara pentru noi. Desi facem eforturi pentru a minimiza cazurile in care clientii vin la zbor si conditiile nu sunt prielnice se poate intampla ca vremea sa se schimbe brusc. In acest caz pilotii pot lua decizia sa amane sau sa anuleze zborul. Este o chestiune de siguranta pe care fiecare pilot o va decide pe baza experientei sale, decizie pe care nu dorim si nu putem sa o influentam. Ca atare ne rezervam dreptul de a reprograma sau anula zborul in orice moment, daca conditiile meteo nu sunt propice. Echipa FlightAddicted.ro nu poate rambursa eventualele costuri cu transportul sau cazarea in cazul anularii sau amanarii zborului din cauza conditiilor meteo.

Cap.3 Voucher cadou – conditii de folosire si returnare

3.1. Definitii. Un voucher cadou reprezinta practic un zbor pre-platit pentru care va vom emite un document electronic cu un cod unic (numit in continuare voucher), impreuna cu factura fiscala aferenta.

3.2. Valabilitate si eligibilitate. Voucherul cadou este valabil 3 LUNI din momentul emiterii si se poate folosi o singura data pentru un zbor cu avion/parapanta, pe baza prezentarii fizice a acestuia sau a codului unic care va fi validat. Voucherul achizitionat poate fi returnat in termen de maxim 14 zile lucratoare, dupa acesta perioada contravaloarea lor nu se returneaza,dar poate fi transmisibil. Voucherul nu este nominal si se poate transfera oricarui pasager care indeplineste conditiile de la cap. 1

OBS: In cazul in care perioada de valabilitate a voucherului a expirat si din diferite motive care nu tin de conditiile meteorologice nevaforabile si sau o rezervare in prealabil a zborului in termenul de valabilitate al voucherului, atunci se va percepe o taxa suplimentara de 150 de lei, cost de reprelungire valabilitate voucher, valabil pentru inca o luna de zile.

3.3. Achizitie si plata. Voucherul se poate achizitiona online folosind urmatorul link: Vouchere Zbor sau de pe site: https://flightaddicted.ro/zbor/voucher-cadou

Cap.4 Termeni si conditii de plata

Fie ca optati pentru rezervarea directa a unui zbor sau doriti sa comandati un voucher cadou aveti la dispozitie pentru achizitia online doua posibilitati:

3.3.1. Plata prin transfer bancar (valabila pentru achizitionarea unui voucher cadou) – Veti primi un email cu termeni si conditii de utilizare, detaliile de plata (IBAN) iar dumneavoastra va trebui să efectuati plata prin transfer bancar, in suma agreata conform tipului de zbor ales si a locatiei aleasa. Odata confirmata plata veti primi tot pe email voucherul (cu un cod unic) in format electronic impreuna cu factura aferenta. Rezervarea zborului decurge conform cap. 2.

3.3.2. Plata prin card (valabila pentru achizitionarea unui voucher cadou sau a unei rezervari) – Apasand butonul “plata card” de la finalul formularului de comanda veti fi redirectionat catre o pagina securizata de plata prin intermediul partenerilor nostri autorizati.

Cap.5 Politica de livrare si de retur/anulare

4.1. Politica de livrare. Dupa confirmarea platii veti primi pe adresa de email un voucher electronic care va contine un cod unic, precum si detaliile legate de tipul de zbor ales si locatia din care se va efectua zborul, in conditiile enuntate la capitolul 3. In cazul platii prin transfer bancar, confirmarea platii o va face clientul final trimitand o copie a ordinului de plata pe adresa office@flightaddicted.ro Nu este necesar ca banii sa fie fizic in contul nostru, veti primi voucherul imediat, pe baza acestei confirmari. In cazul platilor online prin card bancar, confirmarea se face automat. Se va emite factura fiscala pe numele clientului persoana fizica sau al unei societati comerciale romane.

4.2. Politica de retur/anulare a contravalorii voucherului. In termenul de valabilitate al voucher-ului (3 LUNI de la data emiterii) acesta se poate anula si returna, iar clientul va primi in cont contravaloarea integrala a acestuia in urmatoarele cazuri:

– Este inca in termenul de 14 zile lucratoare de la achizitionare, prevazut de lege, indiferent de motiv si fara nici o justificare.

– Au fost facute 3 programari, clientul final s-a prezentat de fiecare data la locatia si ora stabilite, dar de fiecare data zborul a fost anulat din cauza conditiilor meteo nefavorabile sau a indisponibilitatii pilotului.

OBS: In cazul in care perioada de valabilitate a voucherului a expirat si din diferite motive care nu tin de conditiile meteorologice nevaforabile si sau o rezervare in prealabil a zborului in termenul de valabilitate al voucherului, atunci se va percepe o taxa suplimentara de 150 de lei, cost de reprelungire valabilitate voucher, valabil pentru inca o luna de zile.

Cap.6 Siguranta zborului – obligatii si raspunderi legale are prestatorului si ale clientilor

Cand vorbim de siguranta zborului avem in vedere trei aspecte: echipamentul folosit de noi, experienta pilotilor si alegerea corecta a conditiilor de zbor.

4.1. Echipamentul nostru. Zburam numai cu echipament certificat si omologat

4.2. Pilotii nostri. Toti cei cu care veti zbura sunt licentiati in zborul cu pasageri sau au calificarea de instructori de zbor, au minim 10 ani de experienta. Pasagerii au dreptul de a solicita oricand licenta pilotilor cu care zboara.

4.3. Alegerea conditiei de zbor. Nu vom efectua in zborul cu pasageri manevre periculoase sau in afara anvelopei de zbor a aeronavei si ne vom asigura in permanenta că nu vom zbura deasupra zonelor periculoase sau interzise. Daca conditiile de zbor nu sunt optime ne rezervam dreptul de a amana sau chiar anula decolarea in orice moment, la libera discretie a pilotului.

4.4. Limitari de responsabilitate. Cu toate precautiile enumerate mai sus, ca in orice sport, pot aparea incidente si foarte rar accidente. Decizia de a participa la un zbor cu avionul/parapanta apartine in ultima instanta pasagerilor  (sau a reprezentantilor legali in cazul minorilor) iar acestia trebuie sa isi asume implicit si riscurile asociate practicarii acestui sport asa cum sunt mentionate in acest document.

In aceste conditii, compania noastra ca persoana juridica si implicit site-ul FlightAddicted.ro precum si pilotii cu care noi colaboram ca persoane fizice, nu pot fi făcuti responsabili pentru eventualele accidentari ale pasagerilor iar acestia din urma, nu vor solicita din partea noastra despagubiri in caz de accident.

FlightAddicted.ro este o marca ACSMPBV – Asociatia Club Sportiv Motoparapanta Brasov CUI 38386872 Adresa: Str. Campulu nr. 1 Rasnov Jud. Brasov.